Националното сдружение на общините в Република България и Бюрото за връзка на Европейския парламент в България Ви канят на уебинар на тема „Кръговата икономика ‒ инструмент за бързо възстановяване“, който ще се проведе онлайн на 16 април 2021 г., петък от 11.00 до 12.30 ч.

В рамките на форума ще бъдат представени основните идеи, заложени в Новия план за действие за  кръговата икономика, а възможностите и предизвикателствата, свързани с нейното осъществяване ще бъдат обсъдени с представители на общините и бизнеса. Участниците в събитието ще имат възможност да се запознаят с примери за добри европейски и български практики в тази сфера.

В първата част на уебинара ще бъдат обсъденин различни аспекти на кръговата икономика и отражението ѝ върху общините и бизнеса. В нея участие ще вземат Стефан Радев, кмет на община Сливен и Тисе Стелпстра, член на изпълнителния съвет на Дренте, Нидерландия, докладчик по становището на Комитета на регионите за кръговата икономика.

Своят солиден опит в сферата на управлението на отпадъците ще представи община Любляна, както и „Texcycle“ – компанията, която  сътрудничи с общините и бизнеса при събирането и оползотворяване на текстилни отпадъци.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom.

За да участвате в уебинара, трябва да се регистрирате до 15 април на адрес: http://epfacebook.eu/qx28.

Тук можете да намерите програмата на събитието или да я изтеглите от прикачения файл.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с код #ECO (на латиница). По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.