На 22 февруари ще се проведе международен онлайн симпозиум на тема “Устойчива научноизследователска инфраструктура за устойчив свят“.

Симпозиумът е организиран от един от най-известните и авторитетни японски научни институти RIKEN. В него ще вземат участие японски и чуждестранни специалисти, които обстойно ще представят научноизследователската инфраструктура на института RIKEN и възможностите за достъп в нея извън Япония. Също така, ще говорят за възможностите, които дава инфраструктурата за търсене и намиране на специалисти, таланти, финансиране, обмяна на знания, научна информация, опит, и др. Симпозиумът е насочен главно към представители на изследователски организации, изследователи, които се интересуват от използването на инфраструктурата на RIKEN и/или сътрудничество с RIKEN, студенти, политици, медии и др.

За участие е необходима предварителна регистрация до 20 февруари 2022 г.

Посредством Посолството на Япония в София, покана към българската аудитория за участие в симпозиума отправи лично директорът на европейския офис на RIKEN , д-р Тошиясу ИЧИОКА. Д-р Ичиока е работил в японската агенция за наука и технологии (JST). Агенцията произлиза от японската корпорация за изследвания и развитие (JRDC).

Повече информация за събитието може да намерите като проследите тази препратка.